fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

Blinitaikina:

2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tummaa olutta
15 g tuorehiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 dl punaista maitoa
1 kpl kananmunan keltuainen
1 kpl kananmunan valkuainen
suolaa
kirkasta voita

  1. Lämmitä jogurtti ja olut kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
  2. Lisää tattarijauhot joukkoon, taikina saa olla paksuhkoa.
  3. Jätä taikina kohoamaan liinan alle yön yli huoneenlämpöön ja vedottomaan paikkaan.
  4. Ennen paistamista lisää keltuainen, maito, suola ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
  5. Paista blinit kirkastetussa voissa kuumalla valurautapannulla tai lettupannulla.

Sokerisuolattu kirjolohi:

1 Saimaan Tuore -kirjolohifilee
3 dl vettä
1 dl sokeria
½ dl merisuolaa
tillinvarsia

  1. Sekoita vesi, sokeri ja suola. Lämmitä kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
  2. Lisää tillin varret ja anna jäähtyä viileäksi.
  3. Poista kirjolohesta nahka ja laita liemeen yön yli. Viipaloi tai leikkaa kuutioksi.
  4. Tarjoile blinien, hapankerman, hienonnetun sipulin, suolakurkun ja tillin kanssa. Tarjoile ruokajuomaksi kotimaista pienpanimon lageria ja kirkasta snapsia.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ